MAĽOVACIE VALCE - NEZBYTNÁ NÁSTROJA NA DOMÁCE ZDOBENIE

Aktualizovať:13 Jan
Maliarske valčeky sú dôležitou pomôckou pri zdobení domácnosti. Vďaka tomuto nástroju je nanášanie farby hračkou. Sú lacné a ľahko sa čistia a väčšina valčekov sa dodáva so štvorstopovou tyčou na predĺženie dosahu. Rukoväte sú vyrobené z elastomérových alebo polypropylénových materiálov Paint Roller Factory a pohodlne sa držia. Najlepšie fungujú, keď sú úplne nasýtené farbou. Pri maľovaní steny alebo stropu pracujte zdola nahor a každý prechod prekrývajte približne o 30 percent.

Používanie maliarskych valčekov je oveľa jednoduchšie ako používanie štetcov. Poskytujú hladší, rovnomernejší povrch a vyžadujú menej úsilia. Rám je vyrobený z hrubého drôtu a kryty valčekov sú vyrobené z mäkkého, savého materiálu. Tieto materiály sú zvyčajne vyrobené zo syntetických tkanín, ako je polyester alebo pena, alebo z prírodnejších materiálov, ako je mohér alebo jahňacia vlna. Rôzne typy krytov valčekov majú rôzne veľkosti zdriemnutia, pričom hrubší vlas pojme viac farby.


Rám maliarskeho valčeka je hardvér na opakované použitie. Pomáhajú valčeku valiť sa po povrchu tak, že sa prevaľujú cez tri štvrtiny šírky maliarskeho valčeka. Dobré nastavenie vám umožní presunúť valec čo najbližšie k priľahlej stene bez toho, aby ste sa jej dotkli. Najdôležitejšou časťou rolovacieho nastavenia je valčekový kryt. Umožňuje vám vyložiť prebytočnú farbu a vyhladiť ju. Zabezpečuje tiež rovnomerné nanášanie farby na povrch.

Maliarsky valček sa zvyčajne skladá z rukoväte a krytu, ktorý absorbuje farbu. Valčekový rám je opakovane použiteľný, zatiaľ čo kryt je po dokončení práce jednorazový. Rám a kryt sú obojstranné, ale valec nie. Rukoväť je tiež odnímateľná a možno ju čistiť. Obojstranný maliarsky valček je nevyhnutným nástrojom pre maliarov. Pred začatím maľovania miestnosti musíte mať všetky potrebné materiály.